Mandula
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 22 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg darált dió
- kis citromhéj
- késhegynyi sütőpor
- 2 evőkanál rum
- 1 evőkanál kakaópor
krém
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 mandula kivonat
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, fél órán keresztül pihentetjük, kinyújtjuk, mandulaformákat nyomkodunk és megsütjük. Krém: A tojásokat a cukorral gőz fölött sűrűre főzzük, majd levéve és kihűtve a puha vajat is belekeverjük. Mandula kivonatot öntünk bele. A megsült tésztát ezzel összeragasztjuk.
Megjegyzés
A töltelék két adaghoz kell.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.