Majonéz

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 liter étolaj
  • 6 db tojássárgája
  • mustár
  • 1 dl citromlé

Elkészítés

A tojássárgáját, a mustárt és a citromlevet egy nagyobb tálba tesszük. Habverővel állandóan kevergetve az olajat lassan hozzáadjuk. Először nagyon lassan, majd gyorsíthatunk a dolgon. Akár tejfölt is hozzákeverhetünk. A jó majonéz a habosra kevert vajhoz hasonlít. Ha közben a tojás és az olaj különválik, akkor 1-2 tojássárgájából egy kanál mustárral kezdjük újból a készítést, és az összefutott anyagot a jól indított majonézhez adagolva felhasználjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.