Majonéz
10 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 liter étolaj
- 6 db tojássárgája
- mustár
- 1 dl citromlé
- só
Elkészítés
A tojássárgáját, a mustárt és a citromlevet egy nagyobb tálba tesszük. Habverővel állandóan kevergetve az olajat lassan hozzáadjuk. Először nagyon lassan, majd gyorsíthatunk a dolgon. Akár tejfölt is hozzákeverhetünk. A jó majonéz a habosra kevert vajhoz hasonlít. Ha közben a tojás és az olaj különválik, akkor 1-2 tojássárgájából egy kanál mustárral kezdjük újból a készítést, és az összefutott anyagot a jól indított majonézhez adagolva felhasználjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.