Madártej

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 liter cukros tej
  • fél rúd vanília
  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Egy nagy edényben 1 liter cukros tejet a vaníliával felforraljuk. A tojásfehérjéket 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd kanállal a fövő tejbe szaggatjuk. Rövid időn belül kiszedjük. A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral és a tejjel, majd gőz fölött sűrűre főzzük. Egy tálba öntjük, majd a mazsolát is beleszórjuk, a tojáshabokat a tetejére tesszük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Anko írta 2009-01-23 19:47:54-kor:
A hab pár csepp citromtól keményebb lesz.