Linzertortácska
20 fő részére
Nehézség:
közepes
tésztához
- 20 dkg darált dió vagy mogyoró
- 15 dkg puha vaj
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- késhegynyi szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
krémhez
- 25 dkg dió vagy mogyoró
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra (fél cm) kinyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepes hőfokon előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. Az elkészült krémmel összeragasztunk két tésztakorongot, majd az oldalát is megkenjük vele. Az oldalait megszórjuk vagy darált mogyoróval, vagy darált dióval, vagy reszelt csokival.
A tetejére ragasszunk lekvárral egy meggydarabot.
Krém: A darált diót, vagy darált, pörkölt mogyorót összekeverjük a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Belerakjuk a többi összetevőt is. Tegyük a hűtőbe egy kis ideig.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.