Linzertortácska

20 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

tésztához

  • 20 dkg darált dió vagy mogyoró
  • 15 dkg puha vaj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája

krémhez

  • 25 dkg dió vagy mogyoró
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra (fél cm) kinyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepes hőfokon előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük. Az elkészült krémmel összeragasztunk két tésztakorongot, majd az oldalát is megkenjük vele. Az oldalait megszórjuk vagy darált mogyoróval, vagy darált dióval, vagy reszelt csokival.
A tetejére ragasszunk lekvárral egy meggydarabot.
Krém: A darált diót, vagy darált, pörkölt mogyorót összekeverjük a forró tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Belerakjuk a többi összetevőt is. Tegyük a hűtőbe egy kis ideig.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.