Libamájpástétom

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 15-25 dkg aszpik
  • 35 dkg borjúlapocka
  • 35 dkg sertéslapocka
  • 60 dkg libamáj
  • bors
  • 15 dkg langyosan oldott aszpik

Elkészítés

A húsokat először olajban egy picit megpirítjuk, majd puhára pároljuk. A májat megsütjük. A húsokat, amikor kihűltek megdaráljuk. A sült májat meghámozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Ha a májból darabkák estek le, megdaráljuk, és a húsokhoz adjuk. A húsokat keverjük habosra az aszpikkal, sóval borssal. Hozzáadjuk a májdarabokat. Bevizezett, kicsavart asztalkendőbe tesszük, és hosszúkásra vagy gömbölyűre formázzuk, és az előre kiaszpikolt formába rakjuk. A tetejét is leöntjük aszpikkal. Fagyasztóba tesszük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.