Libamájpástétom
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 15-25 dkg aszpik
- 35 dkg borjúlapocka
- 35 dkg sertéslapocka
- 60 dkg libamáj
- só
- bors
- 15 dkg langyosan oldott aszpik
Elkészítés
A húsokat először olajban egy picit megpirítjuk, majd puhára pároljuk. A májat megsütjük. A húsokat, amikor kihűltek megdaráljuk. A sült májat meghámozzuk és 2 cm-es kockákra vágjuk. Ha a májból darabkák estek le, megdaráljuk, és a húsokhoz adjuk. A húsokat keverjük habosra az aszpikkal, sóval borssal. Hozzáadjuk a májdarabokat. Bevizezett, kicsavart asztalkendőbe tesszük, és hosszúkásra vagy gömbölyűre formázzuk, és az előre kiaszpikolt formába rakjuk. A tetejét is leöntjük aszpikkal. Fagyasztóba tesszük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.