Lencsefőzelék
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2.2 liter víz
- 50 dkg lencse
- 2 teáskanál só
- 1-2 kiskanál cukor
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma
habaráshoz
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- hideg víz
Elkészítés
Egy háromliteres edénybe a vizet, majd a lencsét, legvégül a babérlevelet tesszük. Közepes lángon 40 percig főzzük. Ezután megcsináljuk a habarást. Ezek hozzávalóit egy fél literes bögrében kikeverjük. Szűrő segítségével óvatosan belekeverjük. Hogy ne csomósodjon meg a főzelék, a fél literes bögrébe néhány kanál lencsének a levét beletesszük, és csak utána öntsük a főzelékbe. Amennyi víz elforr, pótolni kell. Sózzuk, cukrozzuk, ecetet öntsünk bele. A mustárt meg a zúzott fokhagymát keverjük el egy kevés vízzel, majd tegyük a lencsébe.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.