Lencsefőzelék

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2.2 liter víz
  • 50 dkg lencse
  • 2 teáskanál só
  • 1-2 kiskanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma

habaráshoz

  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • hideg víz

Elkészítés

Egy háromliteres edénybe a vizet, majd a lencsét, legvégül a babérlevelet tesszük. Közepes lángon 40 percig főzzük. Ezután megcsináljuk a habarást. Ezek hozzávalóit egy fél literes bögrében kikeverjük. Szűrő segítségével óvatosan belekeverjük. Hogy ne csomósodjon meg a főzelék, a fél literes bögrébe néhány kanál lencsének a levét beletesszük, és csak utána öntsük a főzelékbe. Amennyi víz elforr, pótolni kell. Sózzuk, cukrozzuk, ecetet öntsünk bele. A mustárt meg a zúzott fokhagymát keverjük el egy kevés vízzel, majd tegyük a lencsébe.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.