Kűrtőskalács
4 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- 1 kg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 25 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- só
Elkészítés
Az élesztőből kevés cukorral és liszttel kovászt készítünk. A lisztbe beletesszük a kovászt, a cukrot, a tojássárgákat, majd felöntjük annyi langyos tejjel, hogy finom kalácstésztát kapjunk. Fakanállal jó hólyagosra verjük, még néhány kanál olvasztott vajat adagolunk bele, s addig folytatjuk e műveletet, míg a tészta a kanálról elválik. Ezután lefedjük és kelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük, ráborítjuk a megkelt kalácstésztát, kinyújtjuk vastagra, másfél cm széles csíkokat vágunk belőle. A sütőhengert megkenjük olvasztott vajjal, majd a csíkokat rásodorjuk. Kristálycukorba, darált dióba forgatjuk Grillezőben sütjük, közben állandóan locsolgatjuk vajjal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.