Kűrtőskalács

4 fő részére

Nehézség:

nehéz

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 25 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojássárgája

Elkészítés

Az élesztőből kevés cukorral és liszttel kovászt készítünk. A lisztbe beletesszük a kovászt, a cukrot, a tojássárgákat, majd felöntjük annyi langyos tejjel, hogy finom kalácstésztát kapjunk. Fakanállal jó hólyagosra verjük, még néhány kanál olvasztott vajat adagolunk bele, s addig folytatjuk e műveletet, míg a tészta a kanálról elválik. Ezután lefedjük és kelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük, ráborítjuk a megkelt kalácstésztát, kinyújtjuk vastagra, másfél cm széles csíkokat vágunk belőle. A sütőhengert megkenjük olvasztott vajjal, majd a csíkokat rásodorjuk. Kristálycukorba, darált dióba forgatjuk Grillezőben sütjük, közben állandóan locsolgatjuk vajjal.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.