Képviselőfánk

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók (kb. 20 db nagy fánkhoz)

  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dl víz
  • 8 db tojás

töltelékhez

  • 0.5 dl tejszín
  • cukor

Elkészítés

A vízbe kevés sót teszünk. Beleöntjük egy nagy edénybe, majd a puha vajat és a lisztet is beletesszük. Felfőzzük. Addig keverjük, míg a tészta az edénytől és kanáltól elválik. Ez körülbelül öt perc. Miközben hűl, időnként megkavargatjuk. Egyenként adjuk a tésztához az egész tojásokat, és addig dolgozzuk, míg a tészta kemény nem lesz. Ez körülbelül 15 perc. A tésztát vízbe mártott, cső nélküli nyomózsákba töltjük. Ha nincs nyomózsákunk, akkor fogunk egy zacskót, és vágunk az aljára egy lyukat. Ezt is vízbe mártjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire körülbelül két evőkanálnyi halmokat nyomunk. Vigyázzunk, ne helyezzük túl közel egymáshoz, hagyjunk helyet a növekedésre. A tetejét tojással kenjük meg. Vigyázzunk, az oldalára ne folyjon le. 10 percig teljes lángon előmelegített sütőben, középső bordán, alsó takaréklángon 30 percig sütjük. Közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Ha szükséges, akkor sütjük még felső takaréklángon 10-15 percig. A kész fánkokat hidegen, vaníliás cukorral elkevert tejszínhabbal töltjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.