Krumplisaláta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- kb. 2 kg krumpli
- 2 doboz tejföl (összesen 4 dl.)
- egy nagy hagyma (apróra vágjuk)
- kb. 2 dl majonéz
- 2 evőkanál mustár
- só
- kevés citromlé
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Közben egy kisebb tálba beleöntjük a tejfölt. Majd hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a sót és a citromlevet. Apróra felvágjuk a hagymát, majd az öntethez adjuk, legvégén a krumplit is, amikor megfőtt. Megjegyzés: Van ennek több változata: például amikor 2dl tejfölbe sok majonézt, kevés mustárt, fél vagy 1 mokkáskanál porcukrot ízlés szerint, kevés citromlét, kevés fehérbort, sót, borsot rakunk bele. Ez az alapja a franciasalátának is. De zöldborsósalátát is lehet csinálni így.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.