Krumplipaprikás

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • bőven zsír (ha már használt, jó ízű zsírunk van, az még jobb)
  • pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • 1-3 zöldpaprika
  • 8 db krumpli
  • ételízesítő
  • főzhetünk bele kolbászt, héjában tojást, nokedlit is

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát bő zsíron megdinszteljük a zöldpaprikával, tűzről levesszük. Először a köménymagot, majd a pirospaprikát hozzáadjuk, belenyomjuk a fokhagymát, a kockára vágott krumplit beletesszük, és felöntjük annyi vízzel , hogy ellepje. Ilyenkor rakjuk bele a kolbászt, vagy (és) a tojásokat. Fedő alatt puhára főzzük. Sóval, vegetával ízesítjük. A nokedlit fél főztjében szaggatjuk bele.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.