Krumplipaprikás
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 3 fej vöröshagyma
- bőven zsír (ha már használt, jó ízű zsírunk van, az még jobb)
- pirospaprika
- 5 gerezd fokhagyma
- köménymag
- 1-3 zöldpaprika
- 8 db krumpli
- ételízesítő
- főzhetünk bele kolbászt, héjában tojást, nokedlit is
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát bő zsíron megdinszteljük a zöldpaprikával, tűzről levesszük. Először a köménymagot, majd a pirospaprikát hozzáadjuk, belenyomjuk a fokhagymát, a kockára vágott krumplit beletesszük, és felöntjük annyi vízzel , hogy ellepje. Ilyenkor rakjuk bele a kolbászt, vagy (és) a tojásokat. Fedő alatt puhára főzzük. Sóval, vegetával ízesítjük. A nokedlit fél főztjében szaggatjuk bele.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.