Ketchup

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 3 és 0.5 kg paradicsom
  • 2 evőkanál só
  • 4-6 evőkanál cukor
  • 1.5 liter 2%-os ecet

kis zacskóba kötve

  • 1 evőkanál őrölt mustármag
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 4-5 db őrölt szegfűszeg

Elkészítés

A paradicsomot fél percre tegyük forrt vízbe, hogy le tudjuk húzni a bőrét. Turmixgépben pépesítjük, majd egy edényben addig főzzük, míg a felére nem csökken. Időnként megkavargatjuk. Előmelegített üvegekbe töltjük, lassan lehűtjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.