Kelkáposztafőzelék

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 2 kg kelkáposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg fokhagyma
  • 4 kiskanál só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kiskanál majoránna
  • 2 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

A kelkáposztát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Annyi vízben, hogy ellepje felforraljuk. Sóval ízesítjük, őrölt köménnyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, puhára főzzük. Közben elkészítjük a zsemleszínűre pirított rántást, amelybe apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát is teszünk. A rántásba hideg vizet öntünk, majd kevés főzeléket merünk, ezután öntjük össze. Kiforraljuk, sóval ízesítjük, őrölt borssal és majorannával fűszerezzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.