Kelkáposztafőzelék
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 2 kg kelkáposzta
- 60 dkg burgonya
- 5 evőkanál napraforgó olaj
- 5 evőkanál liszt
- 30 dkg vöröshagyma
- 10 dkg fokhagyma
- 4 kiskanál só
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 kiskanál majoránna
- 2 kiskanál őrölt kömény
- 2 kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
A kelkáposztát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Annyi vízben, hogy ellepje felforraljuk. Sóval ízesítjük, őrölt köménnyel fűszerezzük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, puhára főzzük. Közben elkészítjük a zsemleszínűre pirított rántást, amelybe apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát is teszünk. A rántásba hideg vizet öntünk, majd kevés főzeléket merünk, ezután öntjük össze. Kiforraljuk, sóval ízesítjük, őrölt borssal és majorannával fűszerezzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.