Karfiolkrémleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kis tej
  • 30-40 dkg karfiol
  • 2 húsleveskocka
  • olaj
  • 2 dkg finomliszt
  • reszelt szerecsendió
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • pirított kenyérszeletek

Elkészítés

1,2 liter vizet egy 2 literes edénybe öntünk, és felforraljuk. A húsleveskockákat és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Ha nem elég sós, akkor megsózzuk. Amikor a karfiol már puha, turmixoljuk. Kézi mixerrel a legegyszerűbb. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a levest szűrő segítségével besűrítjük vele. Kevés szerecsendiót lereszelünk, majd beleszórjuk. Megtejfölözve, összevagdalt petrezselyemmel megszórva, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.