Karfiolkrémleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kis tej
- 30-40 dkg karfiol
- 2 húsleveskocka
- olaj
- 2 dkg finomliszt
- só
- reszelt szerecsendió
- 1 pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés
1,2 liter vizet egy 2 literes edénybe öntünk, és felforraljuk. A húsleveskockákat és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Ha nem elég sós, akkor megsózzuk. Amikor a karfiol már puha, turmixoljuk. Kézi mixerrel a legegyszerűbb. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a levest szűrő segítségével besűrítjük vele. Kevés szerecsendiót lereszelünk, majd beleszórjuk. Megtejfölözve, összevagdalt petrezselyemmel megszórva, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.