Húspástétom

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávaló

  • 1 és negyed kg borjúlapocka vagy bármilyen más hús
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • fűszerek

páclé

  • pár szem bors
  • karikára vágott hagyma
  • vegyes zöldség
  • kevés ecet
  • víz

Elkészítés

A páclét felforraljuk, beletesszük a húst, puhára főzzük. A páclé annyi legyen, hogy a húst épphogy ellepje. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy a páclében kihűljön a hús. Krémmé főzzük 2 dl tejet 3 egész tojással vízgőz felett. Megdaráljuk a húst, majd a felfőzött krémmel elkeverjük. Ízesítsük mustárral és pástétom fűszerrel. Hosszúkás formába tesszük, majd betesszük a hűtőbe pár órára. Kiborítjuk, átkenjük megdermedt 5 dkg langyosan oldott ízesített kocsonyával (aszpik), hogy fényes legyen.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.