Húspástétom
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávaló
- 1 és negyed kg borjúlapocka vagy bármilyen más hús
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- fűszerek
páclé
- só
- pár szem bors
- karikára vágott hagyma
- vegyes zöldség
- kevés ecet
- víz
Elkészítés
A páclét felforraljuk, beletesszük a húst, puhára főzzük. A páclé annyi legyen, hogy a húst épphogy ellepje. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy a páclében kihűljön a hús. Krémmé főzzük 2 dl tejet 3 egész tojással vízgőz felett. Megdaráljuk a húst, majd a felfőzött krémmel elkeverjük. Ízesítsük mustárral és pástétom fűszerrel. Hosszúkás formába tesszük, majd betesszük a hűtőbe pár órára. Kiborítjuk, átkenjük megdermedt 5 dkg langyosan oldott ízesített kocsonyával (aszpik), hogy fényes legyen.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.