Húsleves
hozzávalók
- 1 kg színhús
- 50 dkg csont
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 szem bors
- 1 körömnyi cseresznyepaprika
- 1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg kelkáposzta
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- 10-15 dkg levelestészta
Elkészítés
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, a pár darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól (4-5 ujjnyira) ellepje. Felforraljuk, de utána nem habozzuk le. Hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fél óráig főzzük lassú forralással. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, és fedő nélkül puhára főzzük. Külön megfőzzük a tésztát. A húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, majd papírszalvétával.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.