Húsleves

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg színhús
  • 50 dkg csont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szem bors
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10-15 dkg levelestészta

Elkészítés

Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, a pár darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól (4-5 ujjnyira) ellepje. Felforraljuk, de utána nem habozzuk le. Hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fél óráig főzzük lassú forralással. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, és fedő nélkül puhára főzzük. Külön megfőzzük a tésztát. A húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, majd papírszalvétával.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Adria23 írta 2008-09-03 23:40:03-kor:
A húsleves számomra- bár ízlés dolga- fokhagymával készítve egyszerûen melegített kocsonyaízû... Ellenben mindenféle húslevesbe teszek 8-10 szem borókabogyót és egy teáskanál lestyánt. Fantasztikusan kiemelik az ízeket. Vigyázok még arra is, hogy kétszer annyi sárgarépa legyen benne, mint fehér- node ez végképp ízlés dolga... :) Azaz szép színe lesz tõle sáfrány nélkül is. Viszont annak örülök, hogy nem csak én teszek bele pirospaprikát! :)