Hólabda
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 45 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 9 tojás
- 2 kávéskanál kakaópor
- 1 vaníliás cukor (20g)
- 1 sütőpor (20g)
- 3 dl tej
- 50-100g kókuszreszelék
Elkészítés
8 tojássárgáját habosra keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, a sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet. Jól kidolgozunk, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, 8 tojás kemény habbá felvert fehérjét. Kivajazzuk, kilisztezett a két azonos nagyságú tepsit, elfelezzük a masszát, a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 Celsius) 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a töltelékeket: 10 dkg vajat habosra keverünk, 8 dkg porcukorral. 5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel. Gőz fölött sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra verjük. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.