Hólabda

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 45 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 9 tojás
  • 2 kávéskanál kakaópor
  • 1 vaníliás cukor (20g)
  • 1 sütőpor (20g)
  • 3 dl tej
  • 50-100g kókuszreszelék

Elkészítés

8 tojássárgáját habosra keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, a sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet. Jól kidolgozunk, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, 8 tojás kemény habbá felvert fehérjét. Kivajazzuk, kilisztezett a két azonos nagyságú tepsit, elfelezzük a masszát, a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 Celsius) 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a töltelékeket: 10 dkg vajat habosra keverünk, 8 dkg porcukorral. 5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel. Gőz fölött sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra verjük. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Cintia írta 2008-12-05 12:12:29-kor:
Kipróbáltam, és nagyon ízlett.
Éva8 írta 2009-12-23 13:55:51-kor:
hát ezt éni meg csináltam egy másik receptből és tényleg nagyon finom! :) De a másik recept csak 6 tojást írt!?
kokmar írta 2009-12-25 22:37:24-kor:
Nem lehet, hogy az a recept, amelyik kevesebb tojást ír, abba kevesebb liszt is kerül?