Hófehérke

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

a tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 db tojássárgája
  • kevés tej

a krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 10 ek liszt

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nyújtható legyen. 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon, előmelegített sütőben, kb. 160 fokon, 10-15 percig. (a tésztalapnak halványnak kell lennie) A krém készítése: A porcukrot, lisztet, 2 dl tejet alaposan elkeverjük, krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat, a tetejét porcukorral szórjuk meg. 1 napot hagyjuk puhulni.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.