Hófehérke
4 fő részére
Nehézség:
közepes
a tésztához
- 30 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 1 db tojássárgája
- kevés tej
a krémhez
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 10 ek liszt
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nyújtható legyen. 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon, előmelegített sütőben, kb. 160 fokon, 10-15 percig. (a tésztalapnak halványnak kell lennie) A krém készítése: A porcukrot, lisztet, 2 dl tejet alaposan elkeverjük, krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat, a tetejét porcukorral szórjuk meg. 1 napot hagyjuk puhulni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.