Halfasírt
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1.25 kg apró hal vagy balin
- 35 dkg zsemlemorzsa
- fél fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- néhány csipetnyi bors
- 1-2 nyers tojás
- 4-5 dl napraforgó olaj
- só
Elkészítés
Tisztítás után meg kell nyúzni a halakat, mert a bőrük rátekeredik a daráló késére. Ezután sűrű rostélyú darálón ledarálom, fej és uszony nélkül (legjobb filézni). Adok hozzá harmadnyi zsemlemorzsát, ledarált kevés vöröshagymát, és a fűszereket, egy-két felvert tojást. Jól összegyúrom, és kendő alá teszem, az illatok hadd érjenek össze. Hűtőszekrényben 0 fok körül napokig eláll. Aztán olajba mártott evőkanállal és ujjaimmal kis labdákká szaggatom, forró olajban kisütöm, tepsiben, vaslábosban vagy bográcsban. Isteni finom.
Megjegyzés
A receptet "Czegle" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.