Halfasírt

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 1.25 kg apró hal vagy balin
  • 35 dkg zsemlemorzsa
  • fél fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • néhány csipetnyi bors
  • 1-2 nyers tojás
  • 4-5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Tisztítás után meg kell nyúzni a halakat, mert a bőrük rátekeredik a daráló késére. Ezután sűrű rostélyú darálón ledarálom, fej és uszony nélkül (legjobb filézni). Adok hozzá harmadnyi zsemlemorzsát, ledarált kevés vöröshagymát, és a fűszereket, egy-két felvert tojást. Jól összegyúrom, és kendő alá teszem, az illatok hadd érjenek össze. Hűtőszekrényben 0 fok körül napokig eláll. Aztán olajba mártott evőkanállal és ujjaimmal kis labdákká szaggatom, forró olajban kisütöm, tepsiben, vaslábosban vagy bográcsban. Isteni finom.

Megjegyzés

A receptet "Czegle" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.