Gyümölcskocka
24 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
hozzávalók
- 1 kg meggy
- 20 evőkanál kristálycukor
- kevés fahéj
- 20 evőkanál búzadara
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 liter tej
- 8 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
Elkészítés
Egy liter vizet a 20 evőkanál cukorral és az 1 kg meggyel feltesszük főni. Fahéjjal ízesítjük. 10 perc főzés után beleöntjük a 20 evőkanál búzadarát és addig keverjük, amíg megfő a búzadara. Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vanília pudingot 1 liter tejben cukorral az előírás szerint megfőzzük, és még forrón a búzadarára öntjük. Ha teljesen kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Megjegyzés
Édesség sütés nélkül. A receptet Fábik Anikó küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.