Gyümölcskocka

24 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 20 evőkanál kristálycukor
  • kevés fahéj
  • 20 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

Egy liter vizet a 20 evőkanál cukorral és az 1 kg meggyel feltesszük főni. Fahéjjal ízesítjük. 10 perc főzés után beleöntjük a 20 evőkanál búzadarát és addig keverjük, amíg megfő a búzadara. Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vanília pudingot 1 liter tejben cukorral az előírás szerint megfőzzük, és még forrón a búzadarára öntjük. Ha teljesen kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Megjegyzés

Édesség sütés nélkül. A receptet Fábik Anikó küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.