Gyümölcskenyér
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 14 dkg vaj
- 28 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél dkg kevés tejben kelesztett élesztő
töltelékhez
- 20 dkg apróra vágott füge
- 15 dkg vagdalt, befőtt körte
- 15 dkg főzött, vagdalt aszaltszilva
- 13 dkg szeletelt datolya
- 15 dkg rúdra vágott mandula
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vagdalt, cukrozott narancshéj
- 8 dkg vagdalt mogyoró
- 21 dkg dió
- 14 dkg méz
- 10 dkg liszt
- 0.5 dl rum
- citromhéj
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés
A tésztához valókat elkeverjük, omlóstésztát készítünk. Háromfelé osztjuk, negyedórán keresztül pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra, téglalapalakúra nyújtjuk. A gyümölcsöket összegyúrva, három rúdalakra formázzuk. A kinyújtott tésztákat rúdalakba úgy töltjük meg, hogy a tészta szélei az alján találkozhassanak és szorosan simuljanak a gyümölcshöz. A tészták végét behajtjuk. Tetejét tojással kenjük meg, és mandulával díszítjük. Előmelegített sütőben középső bordán alsó takaréklángon 20-25 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.