Gundel-saláta

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 2 db fejes saláta
  • 30 dkg spárga
  • 30 dkg paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg uborka
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg zöldbab
  • 2 kiskanál só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 db citrom
  • 0.5 dl olaj
  • 30 ml ecet (10%-os)
  • 10 ml ketchup
  • 1 csomó petrezselyem

Elkészítés

A gombákat megtisztítjuk, majd sós, citromos vízben megfőzzük. Amikor már kissé kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, 20 mm-es darabokra vágjuk, sós, citromos vízben megfőzzük. A zöldbabot szintén 20 mm-es darabokra vágjuk és sós, citromos vízben megfőzzük. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát megmossuk, karikára vágjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.