Gundel-saláta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 2 db fejes saláta
- 30 dkg spárga
- 30 dkg paradicsom
- 15 dkg gomba
- 20 dkg uborka
- 10 dkg paprika
- 10 dkg zöldbab
- 2 kiskanál só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 db citrom
- 0.5 dl olaj
- 30 ml ecet (10%-os)
- 10 ml ketchup
- 1 csomó petrezselyem
Elkészítés
A gombákat megtisztítjuk, majd sós, citromos vízben megfőzzük. Amikor már kissé kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. A spárgát megtisztítjuk, 20 mm-es darabokra vágjuk, sós, citromos vízben megfőzzük. A zöldbabot szintén 20 mm-es darabokra vágjuk és sós, citromos vízben megfőzzük. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát megmossuk, karikára vágjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.