Gulyásleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg marhahús
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 3 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • köménymag
  • 1 evőkanál enyhén csípős pirospaprika
  • 0.5 kg burgonya
  • 2-3 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Elkészítés

A hagymát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk egy nagyobb edényben. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kb. 1 dl vízzel, hogy ne égjen oda a pirospaprika, beletesszük az apróra vágott húst, majd amíg a hús kifehéredik és elfövi a levét, együtt pároljuk. Beletesszük a vékony karikára vágott zöldséget, az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal ízesítjük. Felengedjük 2 és fél liter vízzel. Félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a burgonyát, és ezzel együtt készre főzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.