Gulyásleves
hozzávalók
- 50 dkg marhahús
- 2 nagy vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 3 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- köménymag
- 1 evőkanál enyhén csípős pirospaprika
- 0.5 kg burgonya
- 2-3 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés
A hagymát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk egy nagyobb edényben. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kb. 1 dl vízzel, hogy ne égjen oda a pirospaprika, beletesszük az apróra vágott húst, majd amíg a hús kifehéredik és elfövi a levét, együtt pároljuk. Beletesszük a vékony karikára vágott zöldséget, az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal ízesítjük. Felengedjük 2 és fél liter vízzel. Félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a burgonyát, és ezzel együtt készre főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.