Gesztenyealagút
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 3 db tojás
- 8 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- citromhéj
- 1 kg gesztenye
- 15 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
- 2 dl tejszín
- kevés vanília
Elkészítés
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a liszttel, és a citromhéjjal, majd kézzel beleforgatjuk a tojások kemény habját. Megsütjük. 25 cm hosszú és 15 cm széles legyen. Krém készítése: Az áttört gesztenyét elkeverjük a cukorból készült sűrű cukoroldattal, kevés vaníliával ízesítjük. Összegyúrjuk úgy, hogy inkább kemény, mint puha legyen. Egy hosszúkás formát ujjnyi vastagságban béleljük a gesztenyetömeggel s a közepén támadt űrt megtöltjük az enyhén cukrozott tejszínből vert habbal. Ezt a piskótacsíkkal takarjuk, deszkára borítjuk, beborítjuk csokoládémázzal, és ha megszikkadt, pár óra múlva tálaljuk.
Megjegyzés
16 szeletre vágjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.