Gesztenyealagút

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • citromhéj
  • 1 kg gesztenye
  • 15 dkg vaníliás cukorral elkevert cukor
  • 2 dl tejszín
  • kevés vanília

Elkészítés

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a liszttel, és a citromhéjjal, majd kézzel beleforgatjuk a tojások kemény habját. Megsütjük. 25 cm hosszú és 15 cm széles legyen. Krém készítése: Az áttört gesztenyét elkeverjük a cukorból készült sűrű cukoroldattal, kevés vaníliával ízesítjük. Összegyúrjuk úgy, hogy inkább kemény, mint puha legyen. Egy hosszúkás formát ujjnyi vastagságban béleljük a gesztenyetömeggel s a közepén támadt űrt megtöltjük az enyhén cukrozott tejszínből vert habbal. Ezt a piskótacsíkkal takarjuk, deszkára borítjuk, beborítjuk csokoládémázzal, és ha megszikkadt, pár óra múlva tálaljuk.

Megjegyzés

16 szeletre vágjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.