Geszetenyetorta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 35 dkg gesztenye
  • 2 dkg csokoládédara.

töltelék

  • 15-20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl rum
  • 50 dkg gesztenye

a torta külsejére

  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg áttört gesztenye

Elkészítés

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a citromhéjat és az áttört gesztenyét is hozzáadjuk, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, majd közepes hőfokon megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd a belsejét és az oldalát is bekenjük a krémmel, tetejére 2 dl felvert tejszínt kenünk. Beszórjuk az oldalát és a tetejét is áttört gesztenyével. Krém készítése: A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyét és a rumot is.

Megjegyzés

Gesztenye helyett használhatunk darált diót, mogyorót is.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.