Galuska

10 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál olaj
  • 3 dl víz
  • 3 dkg zsír

Elkészítés

Készíthetjük olaj és tojás helyett 20 dkg nyers reszelt burgonyával, vagy csak lisztből és vízből. Az olajat, a tojással, a vízzel és a liszttel elkeverve folyós galuskatésztát keverünk. Ne simára, hanem hirtelen dolgozzuk el. Ha forr a víz, sózzuk, galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk. Ha kicsi galuskát készítünk, akkor csak addig főzzük, míg a galuska a víz felszínére száll.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.