Forgácsfánk
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1-2 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- egy csipet só
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2 cipót formázunk belőle. Hűvös helyen, letakarva 1 órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakú csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét, és a rövidebb oldalt a résen átbújtatva masnivá alakítjuk. Forró, bő olajban sütjük. Utána porcukorral meghintjük. Baracklekvárral a legfinomabb.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.