Fokhagymakrémleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej hagyma
- 5 dkg vaj
- 1.5 liter húsleves vagy víz
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tejszín, esetleg tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- kakukkfű
- 10 dkg reszelt sajt
- 15 dkg kenyér
Elkészítés
A kenyeret nagyobb kockákra vágjuk, megpirítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Nem sokáig kevergetjük, mert ha a fokhagyma megpirul, keserű lesz. Megszórjuk liszttel, megfuttatjuk. Hozzáöntjük a húslevest vagy vizet, majd felforraljuk, sózzuk, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval fűszerezzük. 15-20 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, esetleg tejfölt, újra felforraljuk. Kihűtjük, összeturmixoljuk. A tányérba kitesszük, reszelt sajtot szórunk bele, majd pirított kenyérdarabokat szórunk rá.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.