Fatányéros

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • marha vesepecsenye
  • sertés vesepecsenye
  • sovány tarja
  • karaj
  • comb
  • tarhonya
  • burgonya
  • rizs
  • káposztasaláta
  • burgonyasaláta
  • uborka
  • paradicsom
  • salátalevél

Elkészítés

A húsokat vékonyra szeleteljük, a marhahúsokat bepácoljuk kevés olajjal és mustárral, pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben. A húsokat közvetlenül a sütés előtt megsózzuk. Mikor már eléggé felforrósodott az edény, akkor tegyük a húst bele. Az elején gyengén megmozdítjuk, de utána hagyjuk, hogy hadd süljön meg, majd megfordítjuk, hogy a másik oldal is szép piros legyen. Fatányérra tálaljuk. A tányér közepére a megfőtt tarhonyát tegyük, majd köré a különböző körítéseket: vörös párolt káposztát, burgonyaszeleteket, rizst, céklát, káposztasalátát, burgonyasalátát, uborkát stb. A legvégén rakjuk a húsokat a tányérra, majd rászórunk pirosra sütött szalonnaszeleteket. Úgy néz ki a legszebben, ha egy nagy, többszemélyes fatányérra tesszük az ételt, és abból vesz mindenki.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

fotix2003bt írta 2008-09-30 17:07:02-kor:
A tarhonyát keverd lecsóval,isteni lessz.Az egyi hús lehet szárnyas is Laci papa