Fatányéros
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- marha vesepecsenye
- sertés vesepecsenye
- sovány tarja
- karaj
- comb
- tarhonya
- burgonya
- rizs
- káposztasaláta
- burgonyasaláta
- uborka
- paradicsom
- salátalevél
Elkészítés
A húsokat vékonyra szeleteljük, a marhahúsokat bepácoljuk kevés olajjal és mustárral, pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben. A húsokat közvetlenül a sütés előtt megsózzuk. Mikor már eléggé felforrósodott az edény, akkor tegyük a húst bele. Az elején gyengén megmozdítjuk, de utána hagyjuk, hogy hadd süljön meg, majd megfordítjuk, hogy a másik oldal is szép piros legyen. Fatányérra tálaljuk. A tányér közepére a megfőtt tarhonyát tegyük, majd köré a különböző körítéseket: vörös párolt káposztát, burgonyaszeleteket, rizst, céklát, káposztasalátát, burgonyasalátát, uborkát stb. A legvégén rakjuk a húsokat a tányérra, majd rászórunk pirosra sütött szalonnaszeleteket. Úgy néz ki a legszebben, ha egy nagy, többszemélyes fatányérra tesszük az ételt, és abból vesz mindenki.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.