Egérke

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 2 dl langyos tej
  • 6 szem kockacukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • kevés só
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg mazsola
  • kb. 1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés

1 dl langyos tejben feloldjuk a kockacukrokat és az elmorzsolt élesztőt. A tojássárgákat elkeverünk 1 dl tejben, majd simára keverjük kevés sóval, a liszttel, az élesztős tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát. A kikevert tésztából evőkanállal galuskákat szaggatunk bele. Ezeket mindként oldalukon pirosra sütjük, majd lekvárral, vagy csokoládéöntettel forrón tálaljuk. Gyorsan készül és forrón fogyasztható.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.