Egérke
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 2 dl langyos tej
- 6 szem kockacukor
- 2 dkg élesztő
- 4 tojássárgája
- kevés só
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg mazsola
- kb. 1 liter olaj a sütéshez
Elkészítés
1 dl langyos tejben feloldjuk a kockacukrokat és az elmorzsolt élesztőt. A tojássárgákat elkeverünk 1 dl tejben, majd simára keverjük kevés sóval, a liszttel, az élesztős tejjel, majd hozzáadjuk a mazsolát. A kikevert tésztából evőkanállal galuskákat szaggatunk bele. Ezeket mindként oldalukon pirosra sütjük, majd lekvárral, vagy csokoládéöntettel forrón tálaljuk. Gyorsan készül és forrón fogyasztható.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.