Datolyaérmék
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
tésztához
- 25 dkg búzaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 7 dkg porcukor
- 1 tasak vanillincukor
- 1 csipet só
- 1 tojás (közepes méretű)
- 15 dkg lágy vaj vagy margarin
- 5 dkg zabpehely
töltelékhez
- 20 dkg aszalt datolya (magozott)
- 5 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás (közepes méretű)
- díszítéshez
- vanília ízű porcukor
Elkészítés
1. Előkészítés: A tepsit (kb. 30 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. 2. Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 cm átmérőjű hengerré formázzuk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe vagy 1 órára a fagyasztóba helyezzük. A tésztát a hűtőszekrényből kivéve fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. 3. A datolyát apró darabokra vágjuk. Egy evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk. Egy főzőedényben a vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a datolyát, a cukrot és a zabpelyhet, majd állandó kevergetés mellett enyhén megpirítjuk. A masszát egy keverőedénybe tesszük, kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, és jól elkeverjük. 2 teáskanál segítségével a tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk. Végül a félretett datolyadarabokkal díszítjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc. A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt érméket vanília ízű porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.