Darázsfészek
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 3 db tojássárgája
- só
- 4 dkg élesztő
- háromnegyed liter tej + kevés cukor
töltelékhez
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10-15 dkg darált dió vagy mogyoró
kenéshez
- 1 dl vaníliás cukorral elkevert cukros tej
Elkészítés
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva keleszteni hagyjuk. Hagyjuk, míg kétszeresére növekszik. (Kb. 1 óra). 2-3 cm-esre nyújtsuk, téglalap alakúra. Megkenjük a cukorral habosra kevert vajjal. Megszórjuk darált dióval, és felgöngyöljük. 2-3 cm vastagra vágjuk. A szeleteket lefordítva addig kelesztjük, míg úgy szétnyílik, mint a rózsa. Előmelegített sütőben süssük mérsékelt tűzön 5 percig, majd a vaníliás cukorral elkevert cukros tejjel leöntjük, majd tovább sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.