Császármorzsa
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 liter tej
- 4 db tojás
- 30 dkg dara
- só
- 8 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 8 dkg mazsola
- kisütéshez 5 dkg olaj
- tálaláshoz lekvár
Elkészítés
Készíthetjük tej helyett vízzel, dara helyett liszttel. Ilyenkor 50 dkg liszthez 2 db tojást, 1 liter vizet, 4 dkg cukrot, 1 evőkanál olajat használunk. A darát tejbe áztatjuk, egy órát állni hagyjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót és a tojássárgákat, ezután elkeverjük benne a keményre vert tojásfehérjét. Nagy falú tepsit olajjal kikenünk, ebbe öntjük a tésztatömeget. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük. A tésztát feldaraboljuk és még tovább sütjük 10 percig. Ezután szórjuk bele a mazsolát. 1-2 percnyi sütés után lekapcsoljuk a sütőt, tálalásig a sütőben tartjuk. Lekvárral tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.