Csokoládétekercs
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 7 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dkg fehér darált mandula
- 5 dkg olvadt vaj
töltelék
- fél liter tejszín
- 4 dkg cukor
- zselatin
teteje
- csokoládémáz
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a csokoládét, a vajat, a mandulát is belerakjuk. Végül a keményre vert fehérjét kézzel belekeverjük. Ujjnyi vastagon sütőpapírra kenjük, majd mérsékelt tűzön 20-25 percig sütjük. Még forrón feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük a cukros tejszínhabbal. A tetejét leöntjük csokoládémázzal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.