Csokoládé-csók

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 tojás
  • kevés vanília eszencia
  • 12 dkg porcukor
  • 7 dkg csokoládé
  • kevés citromlé
  • 12 dkg tört mandula

Elkészítés

Két tojás keményre vert habjához kevés vaníliaesszenciát adunk. Majd kézzel óvatosan belekeverjük a porcukrot és a vagy megreszelt, vagy gőz fölött megolvasztott csokoládét is. Majd a kevés citromlevet és a tört mandulát is hozzáadjuk. Apró halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy órán keresztül állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon szárítjuk. Akár ostyákra is lehet rakni. Akkor az ostyán kell egy órán keresztül állni hagyni, majd kiszárítani.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.