Csodatorta
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 4 db tojás
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- ribizlilekvár
krém
- fél liter tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 rúd vanília vagy vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
tetejére
- 3 dkg darált dió
Elkészítés
Elkeverjük a tojássárgáját a vízzel, a cukorral, majd a liszttel, dióval. Adjuk hozzá a keményre vert fehérjét. Úgy sütjük, mint a tortát. Négy tortaszelet legyen. Két részt a krémmel töltjük meg, egy részt ribizlilekvárral. Krém készítése: A lisztet a tej felével simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva, meg a vaníliát, vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a krémbe adjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.