Csalamádé
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.5 kg csalamádé
- 1.5 kg uborka
- 1.5 kg káposzta
- 1 kg hagyma
- 20 dkg cukor
- 15 dkg só
- 2 dl 20 %-os ecet
- kis evőkanál szalicil
Elkészítés
A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.