Csalamádé

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1.5 kg csalamádé
  • 1.5 kg uborka
  • 1.5 kg káposzta
  • 1 kg hagyma
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg só
  • 2 dl 20 %-os ecet
  • kis evőkanál szalicil

Elkészítés

A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.