Cigányka
4 fő részére
Nehézség:
közepes
kolbászhúshoz
- 1 kg darált hús
- 2 dkg piros paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2.3 dkg só
- csipet köménymag
- pici bors
adalékhoz
- 20 dkg sertésmáj
- 1 egész tojás
göngyöléshez
- receháj
Elkészítés
A kolbászhúshoz valókat összegyúrjuk, hozzákeverjük a ledarált nyers sertésmájat a tojással. Kis gömböckéket formálunk, recehájba csomagoljuk őket. Sütőben önállóan, vagy hurka-kolbásszal, krumplival sütjük.
Megjegyzés
Szlovák nemzetiségű területen disznótorokban készítik.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.