Cigányka

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

kolbászhúshoz

  • 1 kg darált hús
  • 2 dkg piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2.3 dkg só
  • csipet köménymag
  • pici bors

adalékhoz

  • 20 dkg sertésmáj
  • 1 egész tojás

göngyöléshez

  • receháj

Elkészítés

A kolbászhúshoz valókat összegyúrjuk, hozzákeverjük a ledarált nyers sertésmájat a tojással. Kis gömböckéket formálunk, recehájba csomagoljuk őket. Sütőben önállóan, vagy hurka-kolbásszal, krumplival sütjük.

Megjegyzés

Szlovák nemzetiségű területen disznótorokban készítik.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.