Briós

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

12 dkg lisztből és a tejszínben felfuttatott élesztőből kovászt készítünk hűvös helyen. Ne hagyjuk, hogy kétszer akkorára megkeljen, hanem csak másfélszeresére. Újra gyúrjuk, és újra kelesztjük, szintén másfélszeresére. Apró kalácsformákat (brióst) készítünk, és a tepsire helyezve sütőpapíron újra kelesztjük, majd megkenjük tojással, előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 15-20 percig. Még forrón letakarjuk konyharuhával pár percre, hogy a kalácsok ropogósak és puhák legyenek.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

pilchard írta 2009-03-22 20:15:08-kor:
Kedves Süti! Nem volt könnyû a sok recept közül választani ami a neten kering,valamiért mégis Tiédre esett a választásom,és milyen jól tettem.FENSÉGES LETT!!Bár az elkészítését nem követtem,de maga a recept szuper,könnyû,omlós,puha és finom a tésztája.Ajánlom mindenkinek!