Briós
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 evőkanál rum
- 2 dl tejszín
Elkészítés
12 dkg lisztből és a tejszínben felfuttatott élesztőből kovászt készítünk hűvös helyen. Ne hagyjuk, hogy kétszer akkorára megkeljen, hanem csak másfélszeresére. Újra gyúrjuk, és újra kelesztjük, szintén másfélszeresére. Apró kalácsformákat (brióst) készítünk, és a tepsire helyezve sütőpapíron újra kelesztjük, majd megkenjük tojással, előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 15-20 percig. Még forrón letakarjuk konyharuhával pár percre, hogy a kalácsok ropogósak és puhák legyenek.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.