Borjúpörkölt

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 60 dkg borjúhús
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dkg olaj
  • késhegynyi paprika

Elkészítés

A húst, a hagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, pár másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Felöntjük kevés vízzel. Pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a húst, puhára pároljuk kb. 35 perc alatt. Ha a hús zsírjáig lesül, hozzáöntünk 1-2 dl vizet, de vigyázzunk, a húst ne lepje el a víz. Hasonlóan készül a sertés-, valamint a marhapörkölt is.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

tonticserep írta 2008-12-13 19:26:39-kor:
Pici õrölt fekete és fehérbors, egy gerezd apróra vágott fokhagyma,valamint 1 dl száraz vörösbor hozzáadásával ezt a finom pörköltet még finomabbá tehetjük! Üdv: Tonticserep