Borjúpörkölt
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 60 dkg borjúhús
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dkg olaj
- késhegynyi paprika
- só
Elkészítés
A húst, a hagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, pár másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Felöntjük kevés vízzel. Pár percig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a húst, puhára pároljuk kb. 35 perc alatt. Ha a hús zsírjáig lesül, hozzáöntünk 1-2 dl vizet, de vigyázzunk, a húst ne lepje el a víz. Hasonlóan készül a sertés-, valamint a marhapörkölt is.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.