Bográcsgulyás
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- füstölt szalonna
- marhahús
- vöröshagyma
- olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kiskanálnyi köménymag
- kockákra vágott burgonya
- csipetke
Elkészítés
Kisütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát, kivesszük, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A pirospaprikát hozzáadjuk, majd rá a kockákra vágott húst, paradicsomot, paprikát. Felengedjük kevés vízzel, megsózzuk. Ha forrni kezd, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a köménymagot. Amikor puhulni kezd (kb. fél óra), kockákra vágott burgonyát teszünk a gulyásba és puhára főzzük benne. Végül csipetkét szaggatunk bele, készre főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.