Bográcsgulyás

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • füstölt szalonna
  • marhahús
  • vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kiskanálnyi köménymag
  • kockákra vágott burgonya
  • csipetke

Elkészítés

Kisütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát, kivesszük, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A pirospaprikát hozzáadjuk, majd rá a kockákra vágott húst, paradicsomot, paprikát. Felengedjük kevés vízzel, megsózzuk. Ha forrni kezd, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a köménymagot. Amikor puhulni kezd (kb. fél óra), kockákra vágott burgonyát teszünk a gulyásba és puhára főzzük benne. Végül csipetkét szaggatunk bele, készre főzzük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

esommelierHU írta 2009-09-11 20:08:50-kor:
PS: És ne feledkezzünk meg a bográcsos - paprikás, magyaros - ételekhez illő vörösborokról sem! Ajánlom a www.borteka.hu oldalt, ahol magyar borvidékek kézműves boraiból talál összeállításokat a Bográcsolni fogunk! címszónál. Barátsággal Trostel \'Vigasz\' Péter ( www.borteka.hu )