Barackmag
8 fő részére
Nehézség:
közepes
a tésztához
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 4 dkg kakaópor
- 1 dl tejföl
a krémhez
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk (eleinte nehezen áll össze, de ne hígítsuk fel semmivel!). Barackmag formájú kis tepsikbe töltjük (a közepében kis mélyedést hagyva a krémnek), forró sütőben megsütjük. Krém: a tejet a liszttel és a vaníliával sűrűre főzzük. A porcukrot a vajjal összedolgozzuk, majd a kihűlt péppel csomómentesre keverjük. Ezzel a krémmel ragasztunk össze 2-2 sütit.
Megjegyzés
Nem annyira nehéz, inkább sok időt igényel. Nagyon mutatós és finom! A receptet TMarcsi néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.