Ananásztorta

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 13 db cukor
  • 12 dkg liszt

töltelék

  • negyed kg fehér marcipán
  • 15 dkg puha vaj
  • rum
  • kis doboz kis kockákra vágott ananász és leve

megkötésre

  • málnalekvár

külsejére

  • 20 dkg különböző apró kockára vágott gyümölcs
  • 40 dkg sárgára festett cukoralap (fondant)

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két gömbbé formáljuk, majd lassan sütjük, szárítjuk. Másnap a belsejét kikaparjuk annyira, hogy a külső tésztaréteg egy ujjnyi maradjon. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd beletöltjük. Az a rész, ahol beletöltöttük a krémet, legyen alul. A kikapart piskótát elkeverjük a apróra vágott gyümölcsökkel, megkötjük 1-2 kanál málnalekvárral. Megkenjük a külsejét ezzel, majd sárgára festett fondanttal áthúzzuk. Pár órát pihentetjük. Az alját ízzel megkenjük, és egymással szemben úgy tapasztjuk össze, hogy egy dinnyeformát ábrázoljanak. Ha nem tudnánk megállítani, vágjunk le egy kicsit az aljából.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.