Almakenyér

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 1/2 kg alma
  • 35 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát. 4 óráig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután összekeverjük az egész tojással, a lisztel elkevert sütőporral, és a durvára vágott dióval. Vajazott lisztezett őzgerinc, vagy tortaformában 5 percig előmelegített sütőben 120°C-on 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

Sokáig elálló sütemény.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.